Ірина Немирович
15 листопада 2021 р. о 12

15 листопада 2021 р. ЯК ЛІКАРНЯМ ПОЧАТИ ПРАЦЮВАТИ З БЛАГОДІЙНИКАМИ ЕФЕКТИВНО?

Фандрейзинг коротко про головне

Закупівля дороговартісного обладнання і навчання медичного персоналу — дефіцитні статті бюджету більшості державних та комунальних закладів охорони здоров’я. Навіть у заможних країнах Європи, США та Канаді клініки покривають більшість таких витрат завдяки фандрейзингу — системному залученню благодійних коштів. Якісну і довготривалу співпрацю з благодійниками може будувати і будь-який український медичний заклад.

Мета створення курсу

Курс створений на запит медичної спільноти та ґрунтується на українських кейсах, прикладах успішних лікарень та організацій.

Ірина Немирович, керівник проєкту та автор курсу, директор Українського центру охорони здоров’я (UHC), громадський активіст, експерт із менеджменту в охороні здоров’я, співзасновник благодійного фонду «Таблеточки» (2012-2018) та генеральний директор зі стратегічного планування та євроінтеграції МОЗ (2017-2019).

Фандрейзинг та його основи

«Основи фандрейзингу для медичних закладів: як залучати додаткові ресурси» — перший онлайн-курс, який навчить системно працювати з донорами. Про базову теорію та основні алгоритми роботи з благодійниками будуть розповідати викладачі-практики.

Курс розрахований на керівників медзакладів та медичних фахівців державних та комунальних медзакладів, які хочуть робити перші кроки у побудові довготривалих стосунків з великим бізнесами. Його логіка і програма повністю підлаштовані під специфіку роботи, ресурси та інструменти саме цієї аудиторії.

Слухачі курсу почують приклади реалізації 4 успішних фандрейзингових історій українських лікарів та управлінці медзакладів. Також власним досвідом поділиться головний виконавчий директор благодійного фонду «SickKids» (Торонто, Канада), який займається збором коштів для дитячої лікарні «Sick Children».

Випускники онлайн-курсу:

  • навчаться розуміти базову термінологію та концепції фандрейзингу, формулювати стратегічні принципи роботи організації;
  • спробують опанувати базові принципи спілкування із благодійниками;
  • ознайомляться із процесом підготовки фандрейзингового проєкту та потренуються із власними проєктами;
  • навчаться користуватися алгоритмом роботи із донорами;
  • отримають необхідні знання для формування опікунської ради та фандрейзингової команди медичного закладу.

До участі запрошуються управлінці в галузі охорони здоров’я, медичні фахівці, які повʼязані із менеджментом лікувальної діяльності медичних закладів, та члени медичних громадських організацій та асоціацій.

Реєстрація за посиланням https://cutt.ly/URAX8X9.

Редакція журналу «Український медичний часопис»