Медичні заклади Одещини повністю забезпечені киснем

2 листопада 2021 о 12:18
303

Заклади охорони здоров’я Одеської області, які працюють із хворими на COVID-19, повністю забезпечені киснем для потреб кисневої терапії. Інформація, яка озвучується нині у засобах масової інформації, є недостовірною. Про це 1 листопада 2021 р. повідомив перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда.

Структура споживання кисню

Одеська обл. нині споживає 22 тонни кисню на добу:

  • заклади першої хвилі, які лікують хворих на ковід, споживають майже 15 тонн кисню,
  • заклади другої хвилі — майже 7 тонн кисню.

У лікарні Одеської обл. надійшло майже 30 тонн кисню.

Споживання КНП «Міська клінічна інфекційна лікарня» м. Одеса становить 5,5 тонни, за добу поставлено 5,7 тонни кисню. У залишках лікарні — понад 5 тонн кисню.

“У залишках в Одеській обл. зараз перебуває близько 30 тонн кисню. Щоби схожих екстрених ситуацій не траплялося, влада області, і міста Одеса зокрема, мають більш ефективно розпоряджатися цим ресурсом та за необхідності – перерозподіляти його”, – наголосив Олександр Комаріда.

Щоденно підприємства області виробляють 18 тонн кисню. Додатково з інших регіонів протягом тижня в область буде поставлено 80 тонн АТ ЛіндеГаз Україна та 16 тонн — із ТОВ Карпатинафтохім.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua