Порушення правил карантину: складено понад 109 тис. адміністративних протоколів

1 листопада 2021 о 11:04
442
Спеціальності :

За інформацією Міністерства внутрішніх справ, з часу запровадження карантинних обмежень в Україні  (з березня 2020 р.) станом на 29 жовтня 2021 р. правоохоронці склали 109 130 адміністративних протоколів за статтею «Порушення правил щодо карантину людей» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Проти кого складено протоколи

Зокрема, йдеться про понад 19 тис. протоколів стосовно працівників підприємств, установ, організацій та інших осіб, 14 тис. протоколів стосовно водіїв транспортних засобів, 9868 щодо керівників торговельних закладів та установ харчування.

Окрім того, 4770 протоколів склали щодо керівників розважальних закладів, об’єктів господарювання чи закладів харчування, що працювали після 22:00 та більше 3 тис. щодо керівників підприємств, установ та організацій.

Також за порушення правил самоізоляції склали 3553 адміністративні протоколи.

Загалом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли відомості щодо 2224 кримінальних правопорушень, пов’язаних з карантинними заходами та порушенням санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням.

Відповідальність

За порушення карантинних правил передбачена відповідальність у вигляді штрафу. Для громадян — у розмірі від 1 до 2 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17–34 тис. грн), для посадових осіб — від 2 до 10 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34–170 тис. грн).

Відсутність захисної маски у громадському місці тягне за собою накладення штрафу від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170–255 грн).

Наразі понад 16 тис. правоохоронців залучено до заходів щодо запобігання поширенню коронавірусу та посилення публічної безпеки і порядку на території держави.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua