Вітання з днем народження Тарасу Івановичу Осадчуку

29 жовтня 2021 о 08:00
775
Спеціальності :

Сьогодні, 29 жовтня, свій день народження святкує видатний вчений, заслужений лікар України, кандидат медичних наук, ортопед-травматолог вищої категорії, старший науковий співробітник клініки № 2 ДУ «Інститут травматології та ортопедії Національної академії медичних наук України» Тарас Іванович Осадчук.

За багаторічний досвід роботи в напрямку профілактики і лікування патології опорно-рухового апарату Тарас Іванович оволодів широким спектром хірургічних втручань, є автором понад 155 наукових праць, його наукові досягнення визнані за кордоном, він є дійсним членом міжнародних лікарських товариств: Міжнародного товариства ортопедів-травматологів (SICOT) та Американської академії ортопедів-хірургів (AAOS).

За свої наукові здобутки у 2018 р. Тарас Іванович удостоєний почесного звання «Заслужений лікар України». На підставі досягнень в науковій діяльності, вагомого внеску у розвиток лікувально-профілактичних заходів у галузі ортопедії-травматології у 2021 р. Тарас Іванович нагороджений почесною грамотою від ДУ «Головний медичний центр МВС України».

До основних напрямів роботи належать первинне та ревізійне ендопротезування колінних та кульшових суглобів, кісткова пластика вад, що виникли внаслідок асептичної нестабільності ендопротезу кульшового та колінного суглобів. Має багаторічний досвід і володіє широким спектром хірургічних втручань:

  • остеосинтез переломів;
  • лікування хибних суглобів;
  • проведення реконструктивних органозберігаючих операцій.

Автобіографія

Тарас Іванович Осадчук народився 29 жовтня 1972 р. в Києві.

У 1995 р. закінчив лікувальний факультет Вінницького медичного університету.

З 1995 до 1998 р. навчався в інтернатурі за спеціальністю «травматологія та ортопедія» на базі Інституту травматології та ортопедії АМН України.

З 1998 р. працює у відділенні травматології та ортопедії дорослих на посаді наукового співробітника.

З 2008 р. — лікар найвищої категорії.

У 2009 р. захистив кандидатську дисертацію на тему «Коригуюча остеотомія у хірургічному лікуванні хворих на остеоартроз колінних суглобів».

У 2018 р. удостоєний почесного звання «Заслужений лікар України».

Наукові досягнення Тараса Івановича визнані за кордоном, він є дійсним членом міжнародних лікарських товариств: Міжнародного товариства ортопедів-травматологів (SICOT) та Американської академії ортопедів-хірургів (AAOS).

За останні 5 років підвищував кваліфікацію на міжнародних курсах, науково-практичних конференціях, семінарах, міжнародних медичних форумах:

  • 2016 р. Італія, 37-й Міжнародний ортопедичний конгрес SICOT, м. Рим;
  • 2017 р. ПАР, 38-й Конгрес SICOT з ортопедії та травматології, м. Кейптаун;
  • 2018 р. Канада, 39-й Міжнародний конгрес SICOT, м. Монреаль;
  • 2019 р. Мексика, 12-й Конгрес ISAKOS, м. Канкун;
  • 2016-2019 рр. щорічні конференції AAOS (США).

За результатами наукових досліджень має понад 155 наукових праць, у числі яких:

  • Коригувальні остеотомії в хірургічному лікуванні хворих на остеоартроз колінних суглобів;
  • Класифікація та диференційований підхід до лікування хворих з дефектами кісткового ложе ендопротеза кульшового суглоба, що виникли внаслідок асептичного розхитування його компонентів;
  • Помилки та ускладнення ревізійного протезування у хворих з асептичною нестабільністю ацетабулярного компонента ендопротеза кульшового суглоба;
  • Профілактика гнійних ускладнень при оперативному лікуванні хворих на остеоартроз кульшового суглоба.

Редакція журналу «Український медичний часопис», колектив, колеги та учні

щиро вітають Тараса Івановича з днем народження,

висловлюють свою повагу і зичать нових наукових злетів

та подальших практичних здобутків на благо пацієнтів,

міцного здоров’я та сімейного благополуччя,

невичерпної творчої наснаги і многая літа!