5 листопада 2021 р. о 14

5–6 листопада 2021 р. ІV Науково-практична конференція з міжнародною участю «ПСИХОСОМАТИЧНА МЕДИЦИНА: НАУКА ТА ПРАКТИКА»

Куратори:

Олег Созонтович Чабан, завідувач кафедри медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, доктор медичних наук, професор, Олена Олександрівна Хаустова, професор кафедри психосоматичної медицини і психотерапії Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, доктор медичних наук, професор, Олександр Юрійович Поліщук, доцент кафедри внутрішньої медицини, фізичної реабілітації та спортивної медицини Буковинського державного медичного університету.

Основні програмні питання:

  1. Розбудова засад психосоматичної медицини в світі. Напрямки сучасних досліджень у галузі психосоматичної медицини.
  2. Досягнення та перспективи психосоматичної медицини в Україні. Спектр наукових досліджень з психосоматичної медицині в Україні.
  3. Психосоматична оцінка та питання діагностики, методи психосоматичного дослідження. Діагностичні критерії психосоматичних розладів.
  4. Психосоматична інтегративна допомога. Психофармакотерапія, психотерапія, психосоматичний тренінг, селф-менеджмент.
  5. Первинна медична допомога та психосоматична медицина. Поведінкові та психосоціальні механізми в психосоматичній медицині. Профілактика та реабілітація.
  6. Психосоматичні аспекти хронічного болю у різних клінічних галузях медицини: діагностика, терапія, реабілітація.
  7. Сучасні тенденції у навчанні студентів, інтернів та лікарів основам психосоматичної медицини. Професійні умови психосоматичної медицини. Консультаційно-зв’язкова психіатрія.
  8. Культура та психосоматична медицина. Філософські та етичні питання в психосоматичній медицині.

До участі запрошуються психіатри, психологи, психотерапевти, лікарі сімейної практики, терапевти, педіатри, неврологи, ендокринологи, гінекологи, кардіологи, гастроентерологи, онкологи, хірурги та фахівці інших спеціальностей, які бажають поглибити знання в галузі психосоматичної медицини

Реєстрація за посиланням http://mediamed.com.ua/psychosomatics_2-2021_registration

Редакція журналу «Український медичний часопис»