Кирило Тимошенко відвідав мобільний госпіталь для хворих на COVID-19 на Херсонщині

28 жовтня 2021 о 10:40
365

На базі Каховської центральної міської лікарні імені родини Панкеєвих, що на Херсонщині, почне діяти мобільний госпіталь Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) для прийому хворих на COVID-19. Розгортання його роботи проінспектував 27 жовтня 2021 р. заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко під час робочої поїздки на Херсонщину.

Про мобільний госпіталь

Мобільний госпіталь складається з 35 наметів та модулів, 24 з яких — палати для пацієнтів та блок інтенсивної терапії. Госпіталь автономний, забезпечений електрогенераторами, тепловими гарматами та баштами освітлення. Його запуск дасть змогу посилити потужності лікарні на 120 ліжко-місць для хворих на коронавірус.

Коментар Кирила Тимошенка

«Мобільний госпіталь ДСНС позавчора прибув до Херсонщини для підсилення, адже ситуація з COVID-19 в області викликала багато питань і потрібна була допомога держави. Тому було ухвалено рішення Кабінетом Міністрів разом з Офісом Президента, Міністерством охорони здоров’я, що саме сюди буде доставлено мобільний госпіталь ДСНС», — повідомив Кирило Тимошенко представникам ЗМІ після огляду госпіталю.

За його словами, підготовчі роботи тут тривають 2 дні, і вже незабаром госпіталь зможе приймати хворих і допоможе стабілізувати епідемічну ситуацію в Каховці та прилеглих населених пунктах.

Приймальне відділення центральної міської лікарні Нової Каховки

Заступник керівника Офісу Президента оглянув приймальне відділення центральної міської лікарні в місті Нова Каховка, яке було реконструйовано в межах програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Під час реконструкції у цьому медзакладі відремонтовано приміщення приймального відділення на першому поверсі та побудований в’їзд для машин швидкої медичної допомоги.

Як розповів К. Тимошенко, цього й наступного року планують повністю оновити автомобільний парк швидкої допомоги у країні.

«Екстрена медична допомога в пікові моменти в деяких регіонах не справляється. Саме тому цьогоріч, як і минулого року, ми закуповуємо автомобілі швидкої допомоги для оновлення транспортного складу», — повідомив заступник керівника Офісу Президента.

К.о Тимошенко зазначив, що в багатьох областях України вже повністю оновили автопарк екстреної медичної допомоги.

Доплати медикам

Заступник керівника Офісу Глави держави також наголосив, що Кабінет Міністрів та Офіс Президента окремо щодо кожного регіону контролюють питання виплати медикам доплат за роботу з хворими на коронавірус, «щоб не було жодної заборгованості».

За його словами, загалом по країні питання оплати роботи лікарів не стоїть, виняток можуть становити поодинокі випадки, як, наприклад, Олешківська лікарня, котру лише з 15 жовтня керівник робіт додав до переліку «ковідних» медзакладів, і щойно головний лікар підготує пакет необхідних документів і підпише контракт з Національною службою здоров’я України, медики цієї лікарні почнуть отримувати доплати за роботу з хворими на COVID-19.

Заступник керівника Офісу Президента України вкотре наголосив на важливості щеплення.

«Вакцинація допомагає не потрапити до «червоної» зони. Наприклад, на Полтавщині, де я нещодавно був, понад 50% осіб вакциновані, і вони досі у «жовтій» зоні. Зайнятість ліжко-місць у них — 60%. Реанімація взагалі не зайнята так, як у деяких областях. Саме тому треба йти й вакцинуватися», — зазначив К. Тимошенко.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами president.gov.ua