Одеська область повністю забезпечена киснем

28 жовтня 2021 о 10:36
351

Одеська область та м. Одеса, зокрема, забезпечені медичним киснем, а отже, потреби  госпіталізованих хворих на COVID-19 у кисневій терапії забезпечуються повністю. Про це 27 жовтня 2021 р. повідомив перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда.

Подробиці

Протягом доби 26 жовтня у закладах охорони здоров’я, які надають медичну допомогу пацієнтам із COVID-19 в Одеській обл., загалом спожили 18,9 тонни рідкого та 368 балонів газоподібного кисню. Протягом 25–27 жовтня область отримала 35 тонн кисню. Також на Одещині працюють підприємства, які виробляють додатково 18 тонн кисню на добу: ТОВ ВКФ «Кріопром» виробляє 12 тонн кисню на добу, та АТ «Одеський припортовий завод», що виробляє 6 тонн кисню на добу.

Коментар Олександра Комаріди

«Одеська область зараз перебуває на «червоному» рівні епіднебезпеки, зараз тут хворіють 33 127 осіб. Проте система закладів, які працюють із хворими на ковід, здатна забезпечити потребу тих, кому призначили кисневу терапію, відповідним лікуванням, — пояснює Олександр Комаріда. — Ми щиро вдячні усім компаніям, які постачають кисень в лікарні Одещини, за те, що вони оперативно включаються та реагують на всі прохання медиків».

Також до кінця тижня заплановане постачання ще щонайменше 57 тонн кисню протягом найближчих 2 днів.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua