У МОЗ України відбулася рамкова зустріч з міжнародними партнерами

25 жовтня 2021 о 11:31
398

22 жовтня 2021 р. у Міністерстві охорони здоров’я відбулася рамкова зустріч між представниками Міністерства, міжнародних партнерських організацій, зарубіжних країн та виконавців проєктів міжнародної технічної допомоги, що співпрацюють із МОЗ.

Коментар Олексія Яременка

«Вкрай важливо, щоб між Міністерством та партнерами була побудована чітка координація, а спільна робота стала результативною. Тому ми ініціювали зустріч, щоби всі розуміли, в яких умовах ми зараз перебуваємо, яким буде формат подальшого співробітництва для координації впровадження реформи охорони здоров’я», — зазначив Олексій Яременко, заступник міністра охорони здоров’я України з питань європейської інтеграції

На зустрічі презентували формат подальшої координації та спільної роботи, яка має відбуватися у секторальній робочій групі та в 5 профільних підгрупах за такими напрямами: фінансування медицини, громадське здоров’я, електронні медичні сервіси, освітні послуги та забезпечення лікарськими засобами.

Коментар Ірини Микичак

Ірина Микичак, заступник міністра охорони здоров’я, зазначила, що дуже цінує партнерство між МОЗ та міжнародними організаціями: «Ми вже маємо тривалу історію плідної співпраці зі Світовим банком, UNICEF, USAID за низкою інших важливих проєктів. Міністр і вся команда МОЗ високо цінують внесок міжнародних партнерів у протидії пандемії COVID19. Ми переконані, що  виходимо на новий рівень ще більш ефективної взаємодії,  працюючи на перспективу,  зміцнюючи галузь охорони здоров’я в Україні».

Міжнародним партнерам також представили план Міністерства з розробки Стратегії розвитку системи охорони здоров’я–2030, яка визначатиме вектор реформи охорони здоров’я в Україні. Для ефективної реалізації поставлених планів, зокрема в антикорупційній політиці, стандартизації надання медичних послуг та розбудові сучасної системи реабілітації, Міністерство охорони здоров’я звернулося до партнерів із проханням надати підтримку.

Учасники зустрічі домовилися провести наступну зустріч координаційної робочої групи в грудні цього року для чіткого обговорення порядку денного та висвітлення напрацьованих ідей.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua