Вартість лікування пацієнта з COVID-19 — у середньому 22 тис. грн

22 жовтня 2021 о 14:14
844

Вартість лікування одного пацієнта з коронавірусною хворобою у вересні в середньому становила 22 тис. грн. Про це сьогодні повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час години запитань до Уряду.

Також міністр заявив, що додатково 5,4 млрд грн вже зарезервовані для оплати закладам охорони здоров’я до кінця року.

Закупівлі машин швидкої медичної допомоги

«За півтора року перебування в постійній турбулентності і у світі, і в Україні зроблено ряд інвестицій у систему охорони здоров’я, які вже сьогодні дозволяють підвищити готовність для наступних глобальних та місцевих викликів. Зважаючи на те, що один з перших ударів при зростанні захворювання на себе бере екстрена медична допомога, за кошти державного бюджету у 2021 р. була проведена централізована закупівля 622 швидких, у 2020 — 416», — додав В. Ляшко.

Окремі кошти закладені і на оплату проведення вакцинації медичним працівникам. За квітень–вересень поточного року закладам нараховано 380 млн грн за проведення вакцинації від COVID-19.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua