Олександр Комаріда відвідав з робочою поїздкою Одеську область

22 жовтня 2021 о 10:44
459

Відповідальна взаємодія громад і медиків Одещини зможе ефективно розвинути систему медичної допомоги, зокрема від COVID-19, в області. На цьому наголосив перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда під час робочої поїздки в Одеську обл. 21 жовтня 2021 р.

У межах колегії Департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації Олександр Комаріда відвідав Арцизьку центральну опорну лікарню, оновлену за президентською програмою “Велике будівництво”.

Коментар Олександра Комаріди

“Арцизька опорна лікарня — це зразок співпраці громади та медиків. Вона не лише відремонтована і забезпечена обладнанням, наприклад, томографом, але й готується інтенсивно працювати з ковідними хворими і будує власну автономну кисневу станцію. Цей заклад є прикладом зацікавленості громади у якісній медицині: об’єднана територіальна громада надала  п’ятьом молодим лікарям, що працюють в лікарні, житло”, — пояснює перший заступник міністра.

На засіданні колегії також обговорили особливості лікування COVID-19 та вакцинальну кампанію на Одещині. За словами О. Комаріди, регіон забезпечений киснем та готовий надавати необхідну підтримку хворим. Водночас область зараз у “червоному” рівні епіднебезпеки, на ковід хворіють понад 26 тис. осіб, з яких понад 2 тис. госпіталізовано. Серед госпіталізованих близько 93% невакциновані, а отже, темпи вакцинації потрібно покращувати, адже тільки вакцинація може захистити від гострого перебігу хвороби та смерті.

Ситуація з вакцинацією проти COVID-19

“Сьогодні в області працюють 25 центрів вакцинації, практично в кожній амбулаторії є кабінет щеплень, тому запрошую одеситів не зволікати, захистити себе від госпіталізації і дати медикам можливість працювати спокійно, — наголосив О. Комаріда. — Також прошу медиків свідомо і відповідально ставитися до вакцинації. На колегії я закликав відсторонити від посади очільника Білгород-Дністровської лікарні, у якій виявили лікаря, який підробляв документи про вакцинацію. Усі, хто будуть фальсифікувати документи чи покривати такі дії, отримають свої покарання”.

Заступник міністра відвідав центр вакцинації, розташований у ТЦ Fontan Sky в Одесі, та перевірив його роботу.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua