Хвороба Паркінсона: народні депутати пропонують прийняти постанову щодо  покращення лікування

21 жовтня 2021 о 16:12
670

20 жовтня 2021 р. члени Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування (далі — Комітет) розглянули проєкт постанови Верховної Ради України «Про вжиття невідкладних заходів, спрямованих на забезпечення належної діагностики та лікування хворих на хворобу Паркінсона» (№ 6023).

Проєкт представила одна із його авторів — народний депутат Лариса Білозір, яка наголосила, що «таку хворобу мають щонайменше 70 тис. наших громадян, і з кожним роком ця хвороба молодшає».

Про що документ

У проєкті постанови пропонується надати доручення Кабінету Міністрів невідкладно розглянути питання щодо:

  • створення і забезпечення належного функціонування системи діагностики пацієнтів із хворобою Паркінсона;
  • забезпечення впровадження міжнародних стандартів (протоколів) надання медичної допомоги таким хворим;
  • удосконалення порядку забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення пацієнтів із хворобою Паркінсона за кошти державного бюджету;
  • фінансового забезпечення заходів, спрямованих на діагностику та лікування пацієнтів із хворобою Паркінсона у повному обсязі відповідно до потреби.

Рішення Комітету

Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді включити проєкт постанови до порядку денного сесії та за результатами розгляду у першому читанні прийняти його за основу та в цілому з урахуванням заміни терміну «вироби медичного призначення» на «медичні вироби».

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами rada.gov.ua