Грип та ГРВІ в Україні: оперативна інформація за 11–17 жовтня 2021 р.

21 жовтня 2021 о 14:22
582

З 11 до 17 жовтня 2021 р. в Україні на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ), включно із коронавірусною інфекцією, захворіли 238 493 особи, із них 42,1% — діти віком до 17 років. Циркуляції вірусів грипу не зареєстровано.

Подробиці  

Інтенсивний показник захворюваності становить 630,9 на 100 тис. населення, що відповідає середньому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

Низький рівень активності зберігається у Київській, Полтавській, Вінницькій, Закарпатській і Львівській областях та м. Київ.

В Івано-Франківській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Рівненській, Хмельницькій, Харківській, Чернівецькій та Чернігівській областях інтенсивні показники захворюваності на ГРВІ відповідають середньому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

У Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Луганській, Сумській,  Волинській, Черкаській, Тернопільській та Херсонській областях перевищення епідемічного порогу свідчить про високий рівень, а в Донецькій обл. — про дуже високий рівень інтенсивності епідемічного процесу.

У закладах первинної медико-санітарної допомоги зареєстровано 88 пацієнтів, клінічний стан яких підлягав визначенню випадку грипоподібного захворювання (ГПЗ), інтенсивний показник — 218,5 на 100 тис. населення.

З початку епідемічного сезону лабораторно обстежено 41 особу, у 13 випадках отримано позитивні результати на SARS-CoV-2 і в одному випадку визначено риновіруси.

У дозорних лікарнях за звітний тиждень зареєстровано 318 випадків тяжкої гострої респіраторної інфекції (ТГРІ). Пропорційний внесок ТГРІ до показника госпіталізації з усіх причин становить 22,8%.

З початку епідемічного сезону лабораторно обстежено 59 пацієнтів із ТГРІ, отримано 30,5% позитивних результатів на віруси респіраторної групи інфекцій.

Вакцинація проти грипу

За тиждень проти грипу вакцинувалися 3409 осіб, а з початку епідемічного сезону щеплення зробили 6895 осіб, зокрема 2981 — з груп медичного та епідемічного ризиків.

Загалом з початку епідемічного сезону, з 4 до 17 жовтня 2021 р.:

  • перехворіло 1,3% населення країни;
  • зареєстровано 189 пацієнтів із ГПЗ;
  • зареєстровано 758 пацієнтів із ТГРІ;
  • летальних випадків унаслідок грипу не зареєстровано.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами phc.org.ua