Херсонщині виділено 17 млн грн на забезпечення киснем

20 жовтня 2021 о 15:01
392

За результатами поїздки міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка до Херсонської області визначили нову потребу у забезпеченні централізованою подачею кисню закладів охорони здоров’я, де лікують пацієнтів із COVID-19.

Уряд виділив кошти

20 жовтня 2021 р. Кабінет Міністрів України схвалив постанову про виділення 17 млн грн на кисень для Херсонській обл. — регіону, який цієї осені першим потрапив на «червоний» рівень епіднебезпеки.

Кошти виділили в межах бюджетної програми «Заходи, пов’язані з боротьбою з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками». Реалізація рішення дозволить забезпечити безперебійну подачу кисню пацієнтів із коронавірусною хворобою.

Водночас, МОЗ направило лист на Державну аудиторську службу України із проханням перевірити стан реалізації попередніх субвенцій, адже до цього регіон вже отримував понад 92 млн грн на підготовку лікарень для забезпечення кисневою терапією пацієнтів із COVID-19.

Довідково: станом на 19 жовтня на лікуванні у медичних закладах перебуває 35 049 пацієнтів із COVID-19 та 5425 — із підозрою на коронавірусну хворобу. Загалом кисневу терапію в лікарнях отримують 32 214 хворих на COVID-19.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua