COVID-19: центри вакцинації працюватимуть у регіонах з «червоним» рівнем епіднебезпеки

20 жовтня 2021 о 14:47
489

Центри вакцинації проти COVID-19 будуть працювати у регіонах, де встановили «червоний» рівень епіднебезпеки. Зміни, які дозволять працювати  центрам вакцинації на «червоному» рівні, внесли до Постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обме­жувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» під час засідання Уряду 20 жовтня 2021 р.

Коментар Віктора Ляшка

«Не перестаємо переконувати: лише вакцинація може врятувати людину від смерті та тяжкого перебігу коронавірусної хвороби. Мешканцям тих областей, які перебувають на «жовтому» рівні, раджу не чекати посилення карантину, щоб потім у чергах чекати на щеплення. Маємо робити 1,5 млн щеплень на тиждень. Регіони, де встановили «червоний» рівень, вже доводять: як тільки посилили епідемічні заходи, так охочих зробити щеплення різко побільшало.  Тому прошу: не нехтуйте своїм життям та здоров’ям, подумайте про близьких, захистіть не лише себе, а й рідних від ризику програти у боротьбі із коронавірусною хворобою», — заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Наразі 5 областей перебувають на «червоному» рівні епіднебезпеки. Йдеться про Херсонську, Запорізьку, Дніпропетровську, Донецьку та Одеську області.

З часу запровадження там посилених протиепідемічних обмежень кількість зроблених щеплень у вказаних регіонах зросла вдвічі.

Загалом за час кампанії з вакцинації проведено 14 865 911 щеплень. Рекордна кількість зроблених щеплень зафіксована 19 жовтня — 226 587, з яких 142 141 громадянин отримав першу дозу вакцини.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua