В регіонах з «червоним» рівнем епіднебезпеки необхідно збільшувати кількість вакцинацій

18 жовтня 2021 о 11:27
676

Нарощування темпів вакцинації в регіонах допоможе підготувати медичну систему до потенційного зростання захворюваності та захистити якомога більше українців від коронавірусної інфекції. На цьому під час робочого візиту до Запорізької обл. наголосила заступник міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Марія Карчевич.

В останній тиждень спостерігається суттєве збільшення кількості нових підтверджених випадків на COVID-19 у багатьох регіонах України, що свідчить про наближення до нового піку захворюваності. Запорізька обл. — одна з п’яти в Україні, які через ускладнення епідемічної ситуації потрапили до «червоної» зони, що є прямим наслідком низьких темпів щеплення в регіоні.

Коментар Марії Карчевич

«На сьогодні в Запорізькій обл. щоденно медики роблять близько 5–7 тис. щеплень, тоді як відповідно до спроможності регіону їх кількість має бути не менше 11 тис. на добу. Разом із тим кількість центрів вакцинації є дуже малою для цього регіону. Тому наступного тижня в області має бути відкрито ще кілька додаткових центрів масової вакцинації. Окрім того, відповідно до наданих рекомендацій має бути покращено роботу вже існуючих центрів і пунктів щеплень», — резюмувала заступник міністра М. Карчевич.

Перевірка готовності лікарень

У програмі візиту до Запоріжжя заступник міністра перевірила готовність лікарень до нових викликів пандемії та стан ремонтних робіт об’єктів у рамках програми Президента України «Велике будівництво». Зокрема, відвідано обласну інфекційну клінічну лікарню та обласну клінічну лікарню, міські лікарні № 7 та № 9 міста Запоріжжя, міську клінічну лікарню екстреної та швидкої медичної допомоги.

За словами заступника міністра, в області усі лікарні, які приймають хворих на коронавірус, у середньому заповнені на 75%. Однак ситуація не є критичною, лікарні мають усе необхідне для прийому хворих та забезпечені киснем.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua