Викрито групу осіб, що підробляли ПЛР-тести на COVID-19

15 жовтня 2021 о 11:58
527
Спеціальності :

У Харкові правоохоронці викрили працівників туристичного агентства та медичної лабораторії, які продавали негативні результати тестів, проведених методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) для безперешкодного перетину кордону та уникнення обов’язкової двотижневої самоізоляції.

Подробиці

У ході досудового розслідування було встановлено, що працівники турагентства пропонували своїм клієнтам придбати готові результати ПЛР-тестування.

Після цього клієнти перераховували гроші на картку цих же працівників та відправляли фото закордонного паспорта.

Потім вказані документи відправляли до медичної лабораторії, а вже там виготовляли підроблені ПЛР-тести та вносили недостовірну інформацію в електронну систему охорони здоров’я, з якої вони потрапляли в додаток «Вдома».

За попередньою інформацією, на місяць таких «тестів» робили близько 600.

Під час обшуків в офісі туристичного агентства та за місцями проживання працівників виявили та вилучили сфальсифіковані довідки про результати ПЛР-тестів, комп’ютерну техніку, чорнові записи.

Наразі вирішується питання про повідомлення про підозру вказаним особам. Йдеться про шахрайство, вчинене у великих розмірах, що відповідає ч. 4 ст. 190 Кримінального Кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua