В Україні вже сформовано понад 1 млн електронних лікарняних

15 жовтня 2021 о 11:17
762

Як ми вже повідомляли, Україна повністю перейшла на електронні лікарняні. Станом на 13 жовтня 2021 р. заклади охорони здоров’я сформували вже понад 1,7 млн медичних висновків про тимчасову непрацездатність. На їх основі було згенеровано понад 1 млн 180 тис. електронних листків непрацездатності, з яких роботодавці передали до Фонду соціального страхування України на оплату 164 тис. лікарняних на загальну суму 267,5 млн грн. Це перші результати впровадження системи електронних лікарняних, повний запуск якої відбувся на початку жовтня.

Інформацію про сформовані е-лікарняні своїх працівників роботодавці можуть дізнатися в кабінеті страхувальника на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України. Там же можна побачити всі записи про тимчасову непрацездатність, які будуть зареєстровані в Електронному реєстрі листків непрацездатності в майбутньому.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua