Успішний досвід перинатального центру у Програмі медичних гарантій

11 жовтня 2021 о 14:38
791

У Львівському обласному клінічному перинатальному центрі пацієнтки отримують необхідну медичну допомогу — від планування вагітності до догляду за новонародженим.  600 працівників закладу дотримуються принципу дружнього акушерства і щодня втілюють його у життя. Заклад забезпечений інноваційним медичним обладнанням, а лікарі володіють новітніми методиками надання акушерської допомоги. У рамках Програми медичних гарантій–2021 Львівський перинатальний центр уклав з Національною службою здоров’я України (НСЗУ) договори за 7 групами послуг на загальну суму понад 99,5 млн грн. На початку жовтня 2021 р. Львівський перинатальний центр увійшов до 10 кращих закладів спеціалізованої медичної допомоги та отримав Всеукраїнську відзнаку Public Health Awards 2021.

Коментар Марії Малачинської

Про успішний досвід роботи закладу та підстави, які дали можливість розпочати промоцію в напрямку медичного туризму, розповідає заслужений лікар України кандидат медичних наук директор Львівського обласного клінічного перинатального центру Марія Малачинська.
«Наш заклад трансформувався з пострадянської установи у сучасний медичний центр з кращими світовими напрацюваннями в галузі репродуктивного здоров’я, акушерства та виходжування немовлят. Трансформація розпочалася з розробки стратегії розвитку, корпоративних цінностей, розуміння великої мети, заради якої працює наш колектив.

Протягом 2021 р. ми створили комплексне надання медичних послуг в одній установі за замкнутим циклом: від планування та ведення вагітності, пологів різного ступеня складності до виходжування новонароджених, зокрема і передчасно народжених від 500 г до моменту виписки разом з мамою додому. Крім якісних медичних послуг, ми забезпечуємо необхідними лікарськими засобами, смачним харчуванням, максимальним комфортом та затишком. Львівський обласний клінічний перинатальний центр — пацієнторієнтований заклад, який враховує стан та потреби і майбутніх батьків, і породіль, і немовлят.

Ми реалізуємо принцип безбар’єрності. Але не лише в напрямку інклюзивності, забезпечуючи пандуси, тактильні плитки, шрифт Брайля тощо для пацієнтів з інвалідністю, а й впроваджуючи ефективну офлайн- та онлайн-комунікацію з пацієнтами. Регулярно проводимо дні відкритих дверей, заняття у школах відповідального батьківства та грудного вигодовування, анкетування щодо задоволеності пацієнтів.

Наш персонал проходить тренінги та навчання, впроваджує в практичну роботу нові методики з використанням нового обладнання (інфузомати, кардіомонітори, ендоскопічне обладнання тощо) згідно із світовими стандартами. Ми приділяємо посилену увагу пошуку, залученню на роботу та подальшій адаптації  фахівців на робочих місцях. У нас діють програми наставництва, сучасні підходи до оплати праці медичних працівників. Завдяки зміні фінансування медичні працівники нашого центру отримують доплати у вигляді премій за обсяг наданих медичних послуг та підвищення рівня професіоналізму».

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами nszu.gov.ua