Знаходження без маски: поліція склала 12 436 постанов

8 жовтня 2021 о 12:14
559

З часу переведення України на «жовтий» рівень епіднебезпеки, за даними Національної поліції, складено 1137 адміністративних протоколів за порушення правил карантину та 12 436 постанов щодо перебування осіб у громадських місцях без захисних масок.

Адмінпротоколи складали переважно відносно юридичних осіб. Йдеться про ч. 1 ст. 44-3 «Порушення правил щодо карантину людей» Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП).

Яка відповідальність

За порушення карантинних правил передбачена відповідальність у вигляді штрафу. Для громадян — у розмірі від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, для посадових осіб — від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За цей же час поліцейські склали 12 436 постанов про вчинення правопорушень,  передбачених ч. 2 ст. 44-3 КУпАП. Йдеться про перебування фізичних осіб без засобів індивідуального захисту у громадських будівлях, спорудах чи громадському транспорті.

Відсутність захисної маски у громадському місці тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Загалом з початку запровадження карантинних обмежень на території України складено 103 774 адміністративні протоколи за правопорушення, пов’язані із карантинними правилами.

З них найбільше стосувалося працівників підприємств та установ — 18 747 протоколів. Також 13 287 протоколів склали щодо водіїв транспортних засобів, 9823 — щодо керівників торговельних закладів, 4770 — керівників закладів громадського харчування та розважальних закладів.

За порушення правил самоізоляції склали 3 543 адміністративні протоколи.

Водночас до суду вже направили 101 467 протоколів.

З часу початку карантину поліцейські винесли 368 655 постанов через перебування у громадських закладах осіб без засобів індивідуального захисту.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua