97,1% госпіталізованих з COVID-19 пацієнтів – невакциновані

7 жовтня 2021 о 15:04
592

За даними електронної системи охорони здоров’я, 97,1% осіб, яких госпіталізували з COVID-19 у вересні в Україні, були невакцинованими, тобто не отримали двох доз антиковідної вакцини. Загалом серед українців, яким діагностували коронавірусну хворобу в цей період, 95,7% не були повністю вакциновані.

Це є ще одним свідченням того, що вакцинація діє та захищає від тяжкої форми COVID-19.

Раніше повідомлялося, що 98,3% осіб віком старше 60 років, які померли внаслідок коронавірусної хвороби з 26 червня по 26 вересня 2021 р., були невакциновані, а 97% госпіталізованих з COVID-19 серед цієї вікової групи не отримали повного курсу щеплень.

Станом на 7 жовтня 2021 р. в Україні принаймні одну дозу антиковідної вакцини отримали 7,36 млн осіб, з них повністю вакциновано 5,94 млн.

Якщо ви ще не щеплені, не зволікайте — вакцинуйтеся та захистіть себе від тяжкого перебігу COVID-19 та його наслідків.

Щепитися варто навіть тим, хто вже перехворів, адже наразі невідомо, скільки саме триває природний імунітет після перенесеного захворювання. Одне з досліджень Центрів з контролю та профілактики захворювань США (C.D.C) показує, що невакциновані особи, які перенесли COVID-19, мають вдвічі вищий ризик захворіти на COVID-19 знову порівняно з вакцинованими.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua