Підробка COVID-сертифікатів: винесено перший судовий вирок

5 жовтня 2021 о 11:28
2069

Перше судове рішення про вирок за підробку COVID-сертифікатів було винесено минулого тижня. Про це 4 жовтня 2021 р. повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко на нараді у Президента України Володимира Зеленського.

За інформацією Національної поліції, лікар із Павлограда Дніпропетровської обл. отримав покарання у вигляді штрафу 34 тис. грн та позбавлення права діяльності за фахом на один рік.

Також за минулий тиждень проведено 13 обшуків і розпочато 12 кримінальних проваджень.

Коментар Віктора Ляшка

«Вакцинація від ковіду рятує життя. Не можна допустити, щоб лікарі так зневажали своє звання і нехтували здоров’ям українців, — зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. — Ми продовжуємо співпрацювати з Національною поліцією та максимально можливо сприяємо слідству, щоб покарати тих, хто підробляє документи про вакцинацію від COVID-19».

Нагадаємо, минулого тижня МОЗ направило подання до власників закладів охорони здоров’я із вимогами відсторонити керівництво 15 лікарень, лікарі яких підробляли COVID-сертифікати про вакцинацію.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua