COVID-19
5 жовтня 2021

В усіх регіонах України  відбудуться круглі столи щодо вакцинації від COVID-19

Протягом 5 жовтня–17 листопада 2021 р. в усіх регіонах України відбудуться круглі столи за участю представників органів місцевої влади, медичних працівників та представників громади, на яких  обговорять актуальні проблеми та шляхи підвищення мотивації медичних працівників та осіб літнього віку до вакцинації.

Мета круглих столів – проактивно долучити місцеву владу та громади до інформаційної кампанії з вакцинації.

У рамках круглих столів висвітлюватимуться приклади успішної співпраці між владою, медичною спільнотою, громадськістю з питань вакцинації пріоритетних груп – медичних працівників і осіб віком старше 60 років від COVID-19. Також будуть розроблені рекомендації в рамках співпраці для підвищення прихильності до вакцинації від COVID-19 населення кожної з областей.

 Питання до обговорення:

  1. Актуальний стан захворюваності та вакцинації від COVID-19 в області.
  2. Покращення доступу до інформації з вакцинації від COVID-19 і надання послуг для населення літнього віку,  в тому числі в сільській місцевості.
  3. Шляхи підвищення мотивації медиків та населення  літнього віку до вакцинації від COVID-19. Рекомендації для роботи з різними верствами населення.
  4. Проактивне долучення місцевої влади та громад до проведення вакцинації від COVID-19 і надання інформації, що ґрунтується  на доказовій медицині, для пріоритетних груп із фокусом на осіб літнього віку. Приклади успішних кейсів.

Хто братиме участь

Участь у круглих столах братимуть представники Міністерства охорони здоров’я України, обласних державних адміністрацій, Бюро ВООЗ в Україні, Департаменту охорони здоров’я, Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики (НТГЕІ), Державного експертного центру України, Центру громадського здоров’я МОЗ України, представники громадських організацій, регіональні лідери думок.

Модеруватиме зустрічі Тимофій Бадіков, виконавчий директор ГС «Коаліція за вакцинацію».

Для кого круглі столи

До роботи запрошують долучитися лікарів первинної ланки медичної допомоги, медичних працівників стаціонарної та екстреної допомоги, що надають медичну допомогу пацієнтам із COVID-19 або з підозрою на це захворювання.

Круглі столи будуть проведені в рамках адвокаційної кампанії Всесвітньої організації охорони здоров’я у співпраці з Міністерством охорони здоров’я, громадською спілкою «Коаліція за вакцинацію» за підтримки Європейського Союзу, за сприяння Центру громадського здоров’я МОЗ України та структурних органів МОЗ в регіонах. Слідкуйте за анонсами на сайтах облдержадміністрацій.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua