Сьогодні відзначають Міжнародний день лікаря

4 жовтня 2021 о 11:01
460

Традиційно в перший понеділок жовтня відзначається Міжнародний день лікаря, метою якого є розвиток та пропагування солідарності лікарів у всьому світі. Ініціаторами створення свята виступили Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) і Міжнародна медична гуманітарна асоціація «Лікарі без кордонів» (MSF).

І хоча Міжнародний день лікаря не є офіційно затвердженим ВООЗ святом, лікарі у всьому світі саме сьогодні отримують привітання та слова вдячності від пацієнтів за свою нелегку повсякденну працю. Це свято людей, які обрали найгуманнішу професію в світі, значення якої важко переоцінити, адже медичні працівники щодня рятують людські життя і лікують різноманітні захворювання і недуги. І не важливо, хірурги чи травматологи, стоматологи чи терапевти, окулісти чи отоларингологи, анестезіологи чи психотерапевти — всі вони лікують тілесні і душевні рани, повертаючи людям зір, слух, рух, здоров’я і життя!

Значення лікарів неможливо переоцінити. Особливо сьогодні, у час пандемії, коли лікарі і всі медичні працівники знаходяться на передовій боротьби з COVID-19. Щодня вони, часто ціною власного здоров’я та життя, рятують хворих, виконуючи свій професійний обов’язок. Привітаймо і ми всіх тих, хто самовіддано стоїть на варті нашого з вами міцного здоров’я, бореться із тяжкими недугами, даруючи надію на одужання.

Дорогі лікарі!

Ми пишаємося вашими досягненнями і щоденними подвигами.

Нехай у вашій практиці не буде складних і безнадійних випадків,

в щоденній роботі не буде місця для втоми,

а в особистому житті вистачить часу на просте людське щастя!

Пресслужба «Українського медичного часопису»