Уряд перерозподілив кошти на завершення реконструкції Центру дитячої кардіології та кардіохірургії

30 вересня 2021 о 11:01
463

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 29 вересня 2021 р. перерозподілив 128 млн грн на завершення реконструкції будівель Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України, схваливши відповідне розпорядження.

За умови відповідного фінансування завершення робіт заплановано на жовтень 2021 р.

Куди підуть виділені кошти

Виділені кошти підуть на завершення реконструкції та введення в експлуатацію будівлі, в якій планується відкриття нових стаціонарних відділень, 4 сучасних операційних, реанімаційного відділення та відділення інтенсивної терапії.

Також планується відкриття ангіокатетеризаційного відділення, відділення радіології та розміщення допоміжних підрозділів, які будуть оснащені високотехнологічним медичним обладнанням.

Запуск нового корпусу відкриє можливість уже в 2022 р. збільшити кількість наданих медичних послуг, зокрема:

  • кількість обстежень має збільшитись на 12 тис. на рік;
  • кількість госпіталізованих і пролікованих пацієнтів — додатково 1 тис. на рік;
  • кількість кардіохірургічних та ангіовтручань — додатково 1 тис. на рік.

Комплексна реалізація проєкту дасть змогу підвищити доступність отримання якісної та своєчасної спеціалізованої (високоспеціалізованої) медичної допомоги.

Довідково

У 1992 р. було створено відділення кардіохірургії та реанімації новонароджених при Інституті серцево-судинної хірургії, де проведено першу операцію на серці  новонародженому. У 2003 р. створено ДУ «Науково-практичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України».

Починаючи з 2006 р., Центр вперше почав представляти медичній громадськості цілий ряд нових революційних методик лікування серцево-судинних захворювань у новонароджених та дітей раннього віку. Він став в один ряд з передовими хірургічними клініками світу.

За 2020 р. проконсультовано 24,5 тис. пацієнтів, проведено 3,24 тис. госпіталізацій та 2,3 тис. операцій.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua