Схвалено план заходів щодо реалізації Концепції розвитку електронної охорони здоров’я

29 вересня 2021 о 17:37
617

Кабінет Міністрів України 29 вересня 2021 р. схвалив план заходів щодо реалізації Концепції розвитку електронної охорони здоров’я.

Про що документ

План допоможе сформувати умови розвитку електронної охорони здоров’я в Україні та створити екосистему, в якій ефективно та безпечно працюватимуть  усі учасники медичного напряму.

Коментар Марії Карчевич

«Спільними зусиллями разом із партнерами ми напрацювали документ, що стане одним із ключових у процесі впровадження та розвитку eHealth в Україні. Розвиток основних напрямів електронної охорони здоров’я, а також детальне планування необхідних заходів є вирішальними для досягнення довгострокових цілей, таких як доступність медичних послуг, управління якістю та ефективністю системи охорони здоров’я», — розповіла заступник міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Марія Карчевич.

Про реалізацію плану

Реалізація плану заходів передбачена до 2025 р. Його впровадження сприятиме:

  • підвищенню якості та доступності медичних послуг,
  • розширенню прав і можливостей пацієнтів,
  • забезпеченню безперервної медичної допомоги та безпеки,
  • підвищенню ефективності управління та використання ресурсів,
  • високому рівню поінформованості населення щодо питань здорового способу життя, профілактики захворювань та отримання медичної допомоги.

До розробки документа долучилися близько 40 представників державних органів, бізнес-спільноти, міжнародних та громадських організацій, експертів.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua, kmu.gov.ua