COVID-19: майже усі госпіталізовані пацієнти — невакциновані

20 вересня 2021 о 14:22
1322

За останні 3 міс в Україні 98,1% госпіталізованих із COVID-19 в Україні — невакциновані. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар країни Ігор Кузін.

Коментар Ігоря Кузіна

«За даними електронної системи охорони здоров’я, впродовж останніх 3 міс майже всі, хто потрапляє в лікарню через тяжкий перебіг або ускладнення від COVID-19 в Україні, — невакциновані.  Якщо ви хочете вберегти себе від тяжкого перебігу, госпіталізації та смерті — зробіть щеплення вже сьогодні», — заявив Ігор Кузін.

Стрімке погіршення епідситуації

Він додав, що зараз відмічається стрімке погіршення епідситуації, кількість нових випадків COVID-19 за добу збільшилася в 2 рази за минулий тиждень: з 3,3 тис. за понеділок, 13 вересня, до понад 6 тис. за п’ятницю, 17 вересня.

У зоні найвищого ризику тяжкого перебігу та смерті від COVID-19 особи віком старше 60 років, люди із супутніми захворюваннями, як-от цукровий діабет, серцево-судинні, онкологічні захворювання, та ті, хто щоденно контактує з великою кількістю людей, наприклад медики, освітяни, соцпрацівники, працівники державних органів.

Доступні вакцини

В Україні доступні три вакцини: AstraZeneca, CoronaVac від Sinovac, Comirnaty від Pfizer. Кожна з цих вакцин ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби й рятує життя, але вони працюють лише тоді, коли потрапляють до вашого організму. Всього доступно 11 млн доз різних вакцин. МОЗ рекомендує записуватися на щеплення вже сьогодні, щоб вберегти своє життя і здоров’я, а також — людей поруч.

Усього з початку кампанії з вакцинації проведено 11 456 848  щеплень. Вакциновано 6 304 016 осіб, з них отримали першу дозу — 6 304 014 осіб, завершили вакцинацію (отримали дві дози) — 5 152 834 особи (із них 2 особи отримали першу дозу за кордоном).

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua