Внесено зміни до порядку аеромедичної евакуації

16 вересня 2021 о 11:59
716

На засіданні Уряду 15 вересня 2021 р. було затверджено зміни до Порядку реалізації експериментального проєкту з аеромедичної евакуації, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 17.03.2021 р. № 262.

Які зміни внесено

  1. Пункт 9 доповнено абзацом такого змісту:

«Бригади мають право на виконання завдань у рамках експериментального проєкту користуватися обладнанням та устаткуванням повітряних суден, наданих суб’єктами державної авіації. Члени бригади не належать до екіпажу повітряного судна суб’єкта державної авіації.».

  1. Примітку до додатка до Порядку викладено в такій редакції:

«Примітка. Транспортування анатомічних матеріалів/реципієнтів у рамках експериментального проєкту може здійснюватися з усіх населених пунктів Вінницької, Волинської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей, а також з м. Київ за згодою командира екіпажу (з урахуванням технічних можливостей авіаційної техніки).

Завдання з перевезення повітряним транспортом пацієнтів між закладами охорони здоров’я у рамках експериментального проєкту можуть здійснюватися з населених пунктів Вінницької, Волинської, Житомирської, Кіровоградської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької та Чернігівської областей за згодою командира екіпажу (з урахуванням технічних можливостей авіаційної техніки).».

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами kmu.gov.ua