COVID-19: мобільні бригади вакцинуватимуть колективи закладів освіти

15 вересня 2021 о 11:35
1564

З метою забезпечення функціонування закладів освіти в разі запровадження «жовтого» та «червоного» рівня епідемічної небезпеки голови обласних та Київської міської державних адміністрацій мають забезпечити умови для вакцинації від COVID-19 принаймні однією дозою вакцини щонайменше 80% працівників закладів освіти до 20 вересня 2021 р.

Таке рішення було ухвалене за результатами селекторної наради під головуванням заступника керівника Офісу Президента України Кирила Тимошенка 13 вересня 2021 р.

Що має бути зроблено

Для цього облдержадміністрації та Київська міська держадміністрація мають організувати виїзд мобільних бригад з імунізації від COVID-19 до колективів закладів освіти, а також провести роз’яснювальну роботу серед колективів цих закладів про необхідність вакцинації для захисту освітян та учнів від коронавірусної хвороби.

Безпечне освітнє середовище — це спільна відповідальність працівників закладів освіти та інших дорослих. Йдеться як про вчителів чи вихователів, так і про батьків й інших членів родин учнів.

Щеплення захищатиме дорослих від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби та смерті від неї. Вакциновані дорослі, у свою чергу, захищатимуть дітей.

Наразі в Україні вакциновано принаймні однією дозою близько 40% освітян.

Довідково

Відповіді експертів на запитання освітян про щеплення зібрані у збірці від Міністерства охорони здоров’я та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Нагадуємо, що з детальним алгоритмом запису освітян на вакцинацію від COVID-19 можна ознайомитися за посиланням.

Також нагадаємо, що вакцинація в Україні є добровільною.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua