COVID-19: початкові ознаки спалаху з’являються у Західній Україні

14 вересня 2021 о 14:23
536

В Україні прискорилося погіршення ситуації із захворюваністю на COVID-19. Зокрема, збільшилася вже майже на 50% за тиждень кількість нових виявлених випадків. За очікуваннями експертів, такий тренд продовжиться, а темпи будуть прискорюватися через нові локальні центри спалаху.

Коментар Юрія Ганиченка

«Водночас розрив між госпіталізаціями і виписками збільшився на 40%. За останній тиждень завантаження всіх типів ресурсів пришвидшилося: ліжка з киснем зайняті на 22%, реанімаційні — на 27%, але ситуація залишається контрольованою», — зауважив під час щотижневого брифінгу керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко.

За його словами, початкові ознаки спалаху COVID-19 відмічають у Західній Україні. У найбільшій зоні ризику 4 регіони: Чернівецька, Львівська, Волинська та Тернопільська області. В інших регіонах ситуація залишається стабільно напруженою: в будь-який момент захворюваність може збільшитися.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами t.me/COVID19_Ukraine