безпека пацієнтів
17 вересня 2021 р. о 10

17 вересня  2021 р. Безпека пацієнтів: на шляху до національного плану дій

Початок о 10:00.

м. Київ, просп. Перемоги, 34,

санітарно-гігієнічний корпус, аудиторія № 1.

Реєстрація учасників і гостей: 9:30–10:00.

Контакти для ЗМІ: тел.: +38 (066) 355-63-69; +38 (068) 127-59-15.

Науково-практична конференція з міжнародною участю до Всесвітнього дня безпеки пацієнтів 2021 р. «Безпека пацієнтів: на шляху до національного плану дій».

Кожна людина – від народження до смерті – неминуче є пацієнтом. Рано чи пізно ми довіряємо своє життя та здоров’я людям у білих халатах. А чи впевнені ми, що наша медицина цілком безпечна, що люди в білих халатах за визначенням не мають права на помилку, ціна якої надто висока.

Такі питання постають у охороні здоров’я в усьому світі. Всесвітня організація охорони здоров’я, куди входять 194 країни світу, володіючи максимально доступною інформацією про стан проблеми у травні 2021 р. прийняла Глобальний план дій з безпеки пацієнтів на 2021–2030 роки «На шляху до усунення шкоди, якої можна уникнути, в охороні здоров’я» («Towards eliminating avoidable harm in health care»).

Українські лікарі, науковці та управлінці мають реалістичне бачення проблеми безпеки пацієнтів у нашій медицині. Епідемія COVID-19 вкотре суворо нагадала, що безпечне надання медичної допомоги пацієнту неможливе без забезпечення безпеки медичного персоналу, безпечного медичного середовища.

На нашу думку, окрім суто науково-практичних завдань, дискусія провідних фахівців та експертів має стати поштовхом до формування необхідного суспільного консенсусу щодо проблеми безпеки пацієнтів та сприяти впровадженню культури безпеки у національній охороні здоров’я.

До участі запрошуються лікарі усіх клінічних спеціальностей, керівники лікувальних закладів та організатори охорони здоровʼя.

Редакція журналу «Український медичний часопис»