COVID-19: у Полтавській обл. вакцинуватимуть осіб літнього віку у сільській місцевості

14 вересня 2021 о 11:42
442

Бюро ВООЗ в Україні ініціювало та розпочало спільно з громадською організацією «Батьки за вакцинацію» та Міністерством охорони здоров’я України пілотний проєкт у Полтавській обл. з метою збільшення масштабів вакцинації від COVID-19 серед осіб літнього віку у сільській місцевості. Ця ініціатива реалізується у партнерстві з Європейським Союзом за підтримки Департаменту охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації та Полтавського обласного центру громадського здоров’я.

Про пілотний проєкт

Цей спільний пілотний проєкт з організації виїзних сесій для осіб похилого віку в сільській місцевості має на меті пропілотувати алгоритм організації таких сесій відповідно до уніфікованого проєкту з вакцинації організованого населення та мотивувати регіони до вакцинації цієї категорії населення.

У даному проєкті беруть участь два села Полтавської обл. — Гаркушинці та Петрівці — із загальною кількістю населення 2180 осіб, у тому числі 1062 особи віком старше 60 років.

Глобальне завдання вакцинації від COVID-19 полягає у забезпеченні доступу до вакцини та повної вакцинації для всіх пріоритетних груп, а потім і для загального населення. Серед пріоритетних груп наразі в Україні вакциновано лише близько 15% осіб літнього віку.

Після отримання результатів цього пілотного проєкту буде розглянуто рішення про його масштабування на інші регіони країни.

Станом на 12 вересня з початку кампанії з вакцинації введено більше ніж 10,7 млн доз вакцин, щеплено понад 5,9 млн осіб, у тому числі понад 4,8 млн осіб повністю імунізовані та отримали дві дози щеплення.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua