Дмитро Лебединець
9 вересня 2021 р. о 14

Надання медичної допомоги при інсульті під час пандемії CОVID-19

Шановні журналісти!

Запрошуємо вас на пресконференцію «Надання медичної допомоги при інсульті під час пандемії CОVID-19», де разом з представниками державних органів, лікарями та експертами обговоримо проблемні моменти у лікуванні мозкового інсульту в Україні у 2021 р.

Інсульт в Україні досі є основною причиною смерті та інвалідизації. У 2020 р. виявлено близько 125 тис. інсультів. Кожен 5-й пацієнт помирає у лікарні (19,8%). З 2020 р. надання медичної допомоги при гострому мозковому інсульті входить в Програму медичних гарантій (ПМГ) та оплачується Національною службою здоров’я України (НСЗУ), тобто є безкоштовним для пацієнтів.

Учасники пресконференції обговорять фінансування медичної допомоги при інсульті, розкажуть, чи виконується маршрут пацієнта з підозрою на інсульт, та яка ситуація із створенням єдиного протоколу лікування інсульту. До дискусії також доєднаються лікарі з різних українських лікарень, які поділяться реальним досвідом лікування пацієнтів з гострим мозковим інсультом.

До участі в обговоренні запрошені представники Міністерства охорони здоров’я України, НСЗУ, Верховної Ради України, Міністерства фінансів та лікарі-неврологи.

Запрошені спікери:

  1. Ірина САДОВ’ЯК, перший заступник міністра охорони здоров’я України
  2. Олександр ДАНИЛЮК, керівник експертної групи з питань розвитку екстреної допомоги Директорату медичного забезпечення МОЗ України
  3. Дмитро САМОФАЛОВ, виконуючий обов’язки голови НСЗУ
  4. Михайло РАДУЦЬКИЙ, голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування.
  5. Сергій МОСКОВКО, завідувач відділення неврології Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова, куратор інсультного напрямку обласного центру екстреної медичної допомоги, президент ГО «Українське товариство інсультної медицини»
  6. Дмитро ЛЕБЕДИНЕЦЬ, керівник Інсультного центру клінічної лікарні «Феофанія» ДУС, член робочих груп МОЗ та НСЗУ з питань інсульту, співзасновник та член правління ГО «Українське товариство інсультної медицини»
  7. Юрій ФЛОМІН, лікар-невролог, член правління ГО «Українська асоціація боротьби з інсультом», член робочої групи МОЗ з питань інсульту
  8. Михайло ТОНЧЕВ, завідувач нейрохірургічного відділення, м. Полтава, член робочої групи МОЗ з питань інсульту
  9. Дмитро ГРУЗИНСЬКИЙ директор благодійного фонду «Об’єднані серцем»

Дата проведення заходу : 9 вересня 2021 р.

Час: 14:30–16:00

Місце: Український кризовий медіацентр (вул. Хрещатик, 2)

Представників ЗМІ просимо акредитуватися до 18:00 8 вересня 2021 р.

За додатковою інформацією звертайтеся до:

Аліни Нішкур – [email protected], тел.: +38 (067) 220-81-85,

Віри Стадник – [email protected], тел.: +38 (067) 164-58-95

Редакція журналу «Український медичний часопис»
Підготував Олександр Осадчий