Віктор Ляшко провів зустріч з керівництвом Світового банку

3 вересня 2021 о 11:55
410

У рамках робочого візиту до Сполучених Штатів Америки Президента України Володимира Зеленського Віктор Ляшко провів продуктивну зустріч з Фадією Саадах, директором Світового банку з людського розвитку в регіоні Європи та Центральної Азії.

Про це очільник МОЗ України повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Що обговорювали

«Обговорили поточний стан реалізації Міністерством охорони здоров’я України трьох проєктів Світового банку із загальним обсягом позики 439,7 млн дол. США. Отримав запевнення щодо можливості додаткового фінансування в розмірі до 150 млн дол. у разі необхідності на екстрене реагування на COVID-19 та вакцинацію в Україні.

Вакцинація від COVID-19

Ключовим елементом співпраці між Міністерством та Світовим банком є підвищення темпів вакцинації проти COVID-19.

Колеги із Світового банку позитивно оцінили проведену роботу з цього напрямку в літні місяці, що дозволило нам у 9 разів збільшити охоплення щепленнями. Закликали на цьому не зупинятися та активно рухатися вперед.

Інші напрямки співпраці

Наразі в рамках співпраці з Світовим банком відбуваються:

  • ретроактивне фінансування закупівлі вакцини КОМІРНАТІ виробництва Пфайзер;
  • закупівля холодильного обладнання для закладів охорони здоров’я первинної ланки, яке дозволить удосконалити холодовий ланцюг логістики вакцин;
  • додаткове оснащення лабораторій обладнанням та тест-системами;
  • серо-епідеміологічне дослідження для вивчення серопозитивності щодо коронавірусу;
  • робота національного контакт-центру з питань протидії поширенню коронавірусної хвороби;
  • серія тренінгів для медичних працівників та інші заходи

Домовилися до питання про продовження проєкту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» повернутися після написання Стратегічного плану розвитку системи охорони здоров’я населення на період до 2030 р.

Написання цього документа плануємо завершити до кінця року.

Розробка плану передбачена Указом Президента як документа, що вперше систематизує прагнення країни забезпечити універсальний доступ до послуг у сфері охорони здоров’я та поєднається із досягненням цілей сталого розвитку ООН», — пише В. Ляшко

Нагадаємо, раніше В. Ляшко провів зустріч з міністром охорони здоров’я США Ксав’є Бесеррою (Xavier Becerra) та його колегами

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами facebook.com/viktor.liashko

Фото – facebook.com/viktor.liashko