Віктор Ляшко в рамках візиту Президента України до США провів низку зустрічей

1 вересня 2021 о 15:58
446

Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України, провів зустріч з міністром охорони здоров’я США Ксав’є Бесеррою (Xavier Becerra) та його колегами. Про це він 1 вересня 2021 р. написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

«У рамках робочого візиту до Сполучених Штатів Америки Президента України Володимира Зеленського я, у свою чергу, провів зустріч з міністром охорони здоров’я США Ксав’є Бесеррою (Xavier Becerra) та його колегами.

Про що йшла мова

Ключове питання в обговорені — продовження співпраці країн у рамках Глобального порядку денного з безпеки здоров’я (Global Health Security Agenda). Ця співпраця спрямована на запобігання поширенню та раннє виявлення інфекційних хвороб, а також формування адекватної відповіді медичної системи на біологічні загрози.

Обговорили й питання реагування країн на COVID-19, підходів до проведення вакцинальної кампанії, запуск процесу введення третьої (бустерної) дози вакцини від COVID-19 та вакцинації підлітків.

Висловив подяку міністру за надану допомогу в постачанні вакцини в Україну для щеплення українців, зокрема про допомогу у поставці вакцини Модерна, яку отримали у кількості понад 2 млн доз в липні цього року.

Окрім цього, домовилися про співпрацю між міністерствами в частині експертної допомоги щодо написання Стратегічного плану розвитку системи охорони здоров’я населення на період до 2030 р.

Розробка цього плану передбачена Указом Президента як документа, що вперше систематизує прагнення країни забезпечити універсальний доступ до послуг у сфері охорони здоров’я та поєднається з досягненням цілей сталого розвитку ООН.

У рамках розвитку лікарського самоврядування в Україні обговорили можливість започаткувати співпрацю з AMA (American Medical Association) і APHA (American Public Health Association).

Також окреслили бачення розвитку співпраці з Національним інститутом здоров’я США, Центрами контролю і профілактики захворювань та Управлінням з контролю за харчовими продуктами та лікарськими засобами (FDA, США)»,  — пише посадовець.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами facebook.com/viktor.liashko