Чернігівщина має покращити ситуацію з вакцинацією від COVID-19

11 серпня 2021 о 17:44
333

Мешканці Чернігівщини мають бути забезпечені стовідсотковим доступом до вакцини від COVID-19. Про це 11 серпня 2021 р. заявив заступник міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції Олександр Комаріда під час зустрічі з керівництвом області, районних адміністрацій та органів місцевого самоврядування Чернігівщини, на якій підбивали підсумки робочої поїздки в область.

Коментар Олександра Комаріди

«Чернігівщина показує не найкращі результати за кількістю щеплень від коронавірусної хвороби. Міністерству важливо зрозуміти, чому так відбувається, щоб допомогти з вирішенням проблеми, — зазначив Олександр Комаріда. — Під час поїздки ми перевірили 10 пунктів щеплень та центрів вакцинації від COVID-19, причому заздалегідь про візити не попереджали. Так ми змогли побачити реальний стан справ та роботу пунктів та центрів».

Помилки, які слід виправляти

Під час візитів виявлена низка помилок, які слід виправити, зокрема:

  • інформація про графіки роботи деяких пунктів та центрів не є актуальною на сайті list.covid19.gov.ua, а графіки роботи є недоступними для охочих вакцинуватися;
  • у більшості закладів охорони здоров’я відсутня навігація, тому знайти пункт щеплення від COVID-19 дуже складно;
  • деякі сімейні лікарі майже не говорять із пацієнтами про вакцинацію, її переваги і можливість, незважаючи на те, що запрошують їх на щеплення телефоном.

Позитивний приклад

Проте є організаційні моменти, які можуть взяти на озброєння й інші регіони. Наприклад, центр вакцинації у Корюківці працює у мобільному режимі: виїжджає у села і вакцинує пацієнтів там.

«Ми дуже вдячні медичним працівникам, які борються з COVID-19. І впевнені, що Чернігівщина активізує роботу з вакцинації. Нещодавно область отримала нового очільника, В’ячеслава Чауса. Він уже включився в роботу і готовий допомагати як керівництву об’єднаних територіальних громад і районів, так і самим медикам, щоб якомога краще захистити населення й економіку від спалаху захворюваності, який принесе осінь», — підсумував О. Комаріда.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua