COVID-сертифікати: відбувається під’єднання України до інфраструктури ЄС

11 серпня 2021 о 15:02
1035
Спеціальності :

У Міністерстві цифрової трансформації (Мінцифри) нагадують, що минулого тижня українські COVID-сертифікати в «Дії» пройшли успішне технічне оцінювання з боку Європейського Союзу. Представники ЄС високо оцінили строки реалізації, точність та відповідність українських COVID-сертифікатів специфікаціям ЄС.

Останній технічний етап

Зараз розпочався останній технічний етап — під’єднання України до продуктової інфраструктури COVID-сертифікатів ЄС, спільного середовища для всіх країн, що запускають власні COVID-сертифікати та забезпечують їх взаємовизнання. Це паралельний крок із головною подією — політичною частиною взаємовизнання, а саме прийняття Єврокомісією так званого equivalency decision (рішення про еквівалентність — ред.), тобто визнання українських COVID-сертифікатів такими, що можуть бути використані під час подорожей.

Взаємовизнання з Ізраїлем

Також Україна здійснює процес взаємовизнання з Ізраїлем, у межах чого надає консультаційну допомогу технічній команді Ізраїлю стосовно напрацювання з досвіду інтеграції з ЄС.

Розробкою та технічною реалізацією спільно займаються команди Мінцифри, МОЗ, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства зовнішніх справ, Державної прикордонної служби та Національної служби здоров’я України.

Проєкт реалізовано за підтримки Євроделегації, Програми EU4Digital і Програми EGAP, що виконується Фондом «Східна Європа» та фінансується Швейцарією.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами kmu.gov.ua