гастроентерологія
23 вересня 2021 р. о 14

23–24 вересня 2021 р. ХІІІ УКРАЇНСЬКИЙ ГАСТРОЕНТЕРОЛОГІЧНИЙ ТИЖДЕНЬ

23–24 вересня 2021 р. у Києві відбудеться науково-практична конференція з міжнародною участю «ХІІІ Український гастроентерологічний тиждень». Організатори заходу — ГО «Українська гастроентерологічна асоціація» (УГА), Національний університет охорони здоров‘я України імені П.Л. Шупика. У рамках гастротижня буде проведено засідання делегатів VІІІ З’їзду ГО «Українська гастроентерологічна асоціація», який було перенесено з вересня 2020 р. у зв’язку із пандемією коронавірусної інфекції. Формат проведення заходу визначатиметься оргкомітетом у серпні 2021 р. залежно від епідеміологічної ситуації в країні. Наукова тематика заходу включатиме:

  • новітні досягнення сучасної гастроентерології (новини зі світових та європейських наукових форумів);
  • епідеміологія захворювань органів травлення;
  • етіологія та патогенез хвороб органів травлення (експериментальні та клінічні дослідження);
  • діагностика, лікування та профілактика захворювань органів травлення;
  • новітні технології хірургічного лікування (у тому числі мініінвазивного) патології органів травлення;
  • актуальні питання профілактичного та лікувального харчування.
  • Захід буде організовано в режимі пленарних і секційних засідань, сателітних симпозіумів, у тому числі у формі дискусійної панелі та телемостів. Планується участь провідних вчених України та світу, представників від президії Європейської гастроентерологічної Асоціації. На з’їзді буде представлений звіт президента УГА, відбудуться засідання делегатів з’їзду, вибори президента, президії та правління УГА, будуть оголошені результати конкурсу наукових робіт молодих вчених та конкурсу на кращу монографію з гастроентерології. Науковий захід внесений до «Реєстру конгресів, з‘їздів, симпозіумів, науково-практичних конференцій, які проводитимуться в Україні у 2021 р.», № 290. Робочі мови: українська, англійська.

Участь безкоштовна.

Після закінчення роботи учасники отримають сертифікати (10 балів) відповідно до наказу МОЗ України від 22.02.2019 р. № 446 (зі змінами), які враховуються при атестації лікарів.

До участі запрошуються терапевти, гастроентерологи, педіатри, лікарі загальної практики — сімейної медицини, хірурги, проктологи, дієтологи, ендоскопісти та лікарі інших спеціальностей.

Реєстрація за посиланням https://www.gastroukr.org

Оргкомітет

Президент УГА (щодо організаційних питань проведення з‘їзду) професор Ігор Миколайович Скрипник, e-mail: [email protected], тел.: +38 (050) 597-49-08.

Керівник комітету з освіти УГА (з питань наукової програми) член-кореспондент НАМН України, професор Наталія Вячеславівна Харченко,  e-mail: [email protected]

Редакція журналу «Український медичний часопис»