антибіотикотерапії у дітей
15 вересня 2021 р. о 12

15–17 вересня 2021 р. АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ПЕДІАТРІЇ

Шановні колеги!

Запрошуємо Вас взяти участь в роботі XXІІІ (щорічної) Всеукраїнської науково-практичної конференції «Актуальні питання педіатрії», присвяченої пам’яті члена-кореспондента НАН, АМН України, професора В.М. Сідельникова (Сідельниковських читань) з 15.09.2021 по 17.09.2021 р. Конференція в установленому порядку внесена до Реєстру з’їздів, конгресів, симпозіумів та науково-практичних конференцій, які проводитимуться МОЗ України та НАМН України.

З урахуванням сучасних викликів коронавірусної інфекції, з відповідальною турботою про безпеку кожного з учасників читань цьогорічна конференція буде проведена у форматі онлайн.

У програмі читань:

  • сучасні виклики перед медициною дитинства;
  • клініка, діагностика, лікування та профілактика COVID-19 у дітей та його ускладнень;
  • вікові аспекти постковідного синдрому;
  • складні клінічні випадки у дітей;
  • імунопрофілактика як першочергове завдання педіатра та сімейного лікаря;
  • проблемно-орієнтований підхід у медицині дитинства;
  • інфекції верхніх і нижніх дихальних шляхів у дітей: сучасні рекомендації;
  • дискусійні питання патології органів травлення у дітей;
  • превентивні та терапевтичні стратегії в сучасній алергології дитячого віку;
  • амбулаторні та стаціонарні аспекти антибіотикотерапії у дітей;
  • стримування підвищення антибіотикорезистентності;
  • фітотерапія в практиці лікаря первинного контакту;
  • міждисциплінарні аспекти медичної допомоги дітям.

До участі у Всеукраїнській науково-практичній конференції запрошуються лікарі-педіатри, лікарі зі спеціальності «загальна практика — сімейна медицина», лікарі інших педіатричних спеціальностей, завідувачі та співробітники педіатричних кафедр та кафедр сімейної медицини закладів вищої освіти та закладів післядипломної освіти, профільних науково-дослідних установ МОЗ України та НАМН України.

В межах читань для науково-педагогічних та наукових працівників закладів вищої освіти та профільних наукових установ буде проведена навчально-методична нарада з викладання педіатричних дисциплін на до- та післядипломному етапах.

Реєстрація для учасників конференції

Реєстрація для доповідачів та подачі заявки на усну або стендову доповідь

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSepdPzJU_jMXgo6Vk8XeXPbkukUnnzH4IovUu9B_lgPVhmk_w/viewform

Термін подачі заявки на усну або стендову доповідь — до 1 серпня 2021 р.

Стендові доповіді українською мовою у вигляді роботи в форматі .pdf надсилати на адресу [email protected]. Робота має містити наступну інформацію: автор(и), назва, установа, місто, текст. Публікація матеріалів конференції (тез) на паперовому носії не передбачається.

Відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 22.02.2019 р. № 446, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25.03.2019 р. за № 293/33264, слухачам конференції 15–17 вересня 2021 р. буде нараховано 10 балів безперервного професійного розвитку (інформальна освіта) для обліку в особистому освітньому портфоліо та врахування при атестації на присвоєння (підтвердження) лікарської кваліфікаційної категорії (доповідачам зі стендовою доповіддю — 20 балів, з усною доповіддю — 30 балів).

Будемо раді нашому спілкуванню на XXIIІ Сідельниковських читаннях!

На Вас чекають виступи кращих фахівців з педіатрії нашої держави, живі міждисциплінарні дискусії, обговорення клінічних випадків та відповіді на Ваші запитання.

Реєстрація за посиланням https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfHnxFM7IXVugO__V4efnI0ul2iZVV9nA7mMPwZ39iVArfaVA/viewform

Редакція журналу «Український медичний часопис»