Розроблено зміни до Порядку аеромедичної евакуації

10 серпня 2021 о 12:09
412

МОЗ України оприлюднило для громадського обговорення проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку реалізації експериментального проєкту з аеромедичної евакуації».

Документом пропонується внести до Порядку реалізації експериментального проєкту з аеромедичної евакуації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 березня 2021 р. № 262 (Офіційний вісник України, 2021, № 27, ст. 127), зміни, що додаються.

Мета

Метою прийняття проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку реалізації експериментального проєкту з аеромедичної евакуації» (далі – проєкт постанови) є нормативне врегулювання окремих імплементаційних аспектів експериментального проєкту з аеромедичної евакуації, ініційованого постановою Кабінету Міністрів України від 17 березня 2021 р. № 262 «Деякі питання створення єдиного аеромедичного простору».

Обґрунтування необхідності прийняття акта

Проєкт постанови розроблено за ініціативою Міністерства охорони здоров’я України. Актуальність та доцільність розроблення проєкту постанови зумовлена необхідністю закріплення права медичних працівників бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги на користування обладнанням медичних модулів повітряних суден, наданих для експериментального проєкту, без зарахування до льотного складу суб’єктів державної авіації, залучених до проєкту, а також розширення можливостей міжгоспітального транспортування пацієнтів із закладів охорони здоров’я за межами обласних центрів. Прийняття проєкту постанови забезпечить громадянам можливість транспортування до високоспеціалізованих та спеціалізованих закладів охорони здоров’я не лише з обласних, а й з районних закладів охорони здоров’я.

Основні положення проєкту акта

Проєктом постанови передбачається внесення змін до Порядку реалізації експериментального проєкту з аеромедичної евакуації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 березня 2021 р. № 262, а також до додатку до нього.

Куди надавати пропозиції

Обговорення проєкту постанови КМУ «Про внесення змін до Порядку реалізації експериментального проєкту з аеромедичної евакуації» триватиме до 20 серпня 2021 р. Пропозиції та зауваження просимо надсилати на електронну адресу [email protected], або ж за адресою: 01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7, Директорат високотехнологічної медичної допомоги та інновацій МОЗ України.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua