COVID-19
11 вересня 2021 р. о 11

11 вересня 2021 р. Вакцинація та нові штами коронавірусу


Майже 2 роки ми живемо в новітній реалії, пов’язаній з пандемією коронавірусу. Менше ніж за рік створено ряд вакцин, спрямованих на подолання загрози COVID-19. Вже більш ніж пів року ведеться активна вакцинація в усьому світі, але при цьому виникають нові штами вірусу, і питання їх ефективності викликає дискусію серед наукової спільноти. В даній лекції ми торкнемося таких питань:

  • Чому віруси мутують?
  • Які причин виникнення нових штамів коронавірусу?
  • Як ідентифікують штами?
  • Які нові властивості щодо патогенезу набув вірус?
  • Чи будуть ефективними вакцини проти нових штамів?
  • Яка безпека вакцин з урахуванням швидкості їх розробки і впровадження?

Відповіді на всі ці та багато інших питань можна дізнатися на онлайн-лекції завідувача відділу репродукції вірусів Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України Світлани Загородньої, члена робочої групи з проблем (наслідків) поширення коронавірусу SARS-CoV-2 в Україні.

Головне завдання робочої групи – координація досліджень щодо розроблення методів виявлення коронавірусу SARS-CoV-2, що викликає захворювання COVID-19, моніторингу та оперативного узагальнення наявної в різних джерелах інформації про темпи, географію та медико-біологічні й економічні наслідки поширення коронавірусу SARS-CoV-2, а також розроблення заходів протидії поширенню вірусу в Україні.

До участі запрошуються лікарі усіх спеціальностей.

Доступ за посиланням https://www.facebook.com/scientific.meetings2020

Редакція журналу «Український медичний часопис»

Спеціальності: