Розроблено порядок роботи мобільних бригад з тестування на COVID-19

10 серпня 2021 о 15:43
469

На громадське обговорення винесено проєкт наказу МОЗ України «Про затвердження Порядку організації роботи мобільних (пересувних) бригад тестування та забору біологічного матеріалу для діагностики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Наказом пропонується затвердити Порядок організації роботи мобільних (пересувних) бригад тестування та забору біологічного матеріалу для діагностики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, що додається.

Мета

Проєкт наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження Порядку організації роботи мобільних (пересувних) бригад тестування та забору біологічного матеріалу для діагностики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (далі – проєкт акта) розроблено з метою врегулювання питань облаштування та функціонування мобільних (пересувних) пунктів тестування та забору біоматеріалу для діагностики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та встановлення вимог до цих пунктів.

Обґрунтування необхідності прийняття акта

На виконання постанови Верховної Ради України «Про заходи протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) та захисту всіх систем життєдіяльності країни від негативних наслідків пандемії та нових біологічних загроз» від 20.10.2020 р. № 937-ІХ розроблено цей проєкт акта. Враховуючи необхідність вжиття всіх заходів щодо запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та розширення доступності послуги тестування на коронавірус SARS-CoV-2, потребує нормативного врегулювання питання облаштування та функціонування мобільних (пересувних) бригад тестування та забору біоматеріалу для діагностики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Основні положення проєкту акта

Проєкт акта передбачає розроблення Порядку організації роботи мобільних (пересувних) бригад тестування та забору біоматеріалу для діагностики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua