Ірина Садов’як здійснила моніторинговий візит у Волинську область

9 серпня 2021 о 16:49
631

Центри вакцинації населення мають бути організовані не лише на базі закладів охорони здоров’я. Так вони стануть більш доступними для мешканців Волинської обл. Про це зазначила перший заступник міністра охорони здоров’я Ірина Садов’як під час моніторингового візиту в область.

Коментар Ірини Садовяк

«Попри те, що в області працює близько 90–95% від необхідної кількості пунктів щеплення в робочі дні і 20% у вихідні, середні показники щеплень на один пункту дуже низькі. Відтак ми просимо сімейних лікарів активно включатися у вакцинальну кампанію і заохочувати своїх пацієнтів щепитися від COVID-19», — зазначила Ірина Садов’як.

За результатами моніторингового візиту керівництво облдержадміністрації працюватиме над покращенням спілкування сімейних лікарів, більш детальним плануванням роботи над переміщенням і використанням залишків вакцин, повноцінним розгортанням усіх платформ вакцинації та забезпеченням їх продуктивної роботи.

«Ми провели низку масштабних зустрічей з головами об’єднаних територіальних громад, керівниками центрів медико-санітарної допомоги, ковідних лікарень і визначили вузькі місця, що стримують нормальні темпи вакцинації. Я впевнена, що колеги зможуть оптимізувати роботу, наздогнати планові показники та захистити волинян від наступної хвилі коронавірусу», — відзначила І. Садов’як.

Велике будівництво

Під час поїздки заступник міністра також оглянула хід робіт у Волинській обласній клінічній лікарні та Медичному об’єднанні Луцької міської територіальної громади, які оновлюються в межах президентської програми «Велике будівництво». Також завітала до Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства, де запланована реконструкція за цією ж програмою.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua