Вакцинація COVID-19: сімейні лікарі отримуватимуть 50 балів БПР

9 серпня 2021 о 12:19
2860

Міністерство охорони здоров’я України розробляє стимули для сімейних лікарів активніше комунікувати зі своїми пацієнтами про вакцинацію від COVID-19. Для цього розглядається можливість нарахування балів безперервного професійного розвитку (БПР) за досягнення високих результатів охоплення серед підопічних.

Коментар Віктора Ляшка

«Якщо серед дорослих пацієнтів сімейного лікаря вакциновано більше 80%, йому буде зараховуватися 50 балів БПР під час чергової атестації, починаючи з 2022 р.», — заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Враховуючи, що частина лікарів цьогоріч вже пройшла атестацію, отримати БПР за вакцинацію від COVID-19 можна буде протягом наступного року. Бали БПР зараховуватимуться на підставі наказу МОЗ України від 22.02.2019 р.  № 446, в який будуть внесені відповідні зміни.

Додаткова фінансова винагорода

Зараз спільно з Національною службою здоров’я України (НСЗУ) розглядаємо можливість запровадження і додаткової фінансової винагороди сімейним лікарям за високі результати охоплення щепленням від COVID-19 серед дорослих пацієнтів», — додав міністр.

Важливість порад сімейного лікаря

За даними дослідження ЮНІСЕФ/USAID, проведеного Info Sapiens у березні 2021 р., — 64% українців загалом і 72% осіб віком від 60 років дослухаються до порад сімейного лікаря, приймаючи рішення про щеплення. Саме тому сімейні лікарі є ключовими та мають агітувати на користь вакцинації — вони мають активніше комунікувати з пацієнтами та спиратися на доказову медицину.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua