НСЗУ починає експертне обговорення проєктів вимог ПМГ–2022

6 серпня 2021 о 12:00
945
Спеціальності :

У Національній службі здоров’я України (НСЗУ) стартують засідання Робочих груп позаштатних експертів за Програмою медичних гарантій (ПМГ) у 2022 р. Днями відбулася перша установча зустріч з позаштатними експертами. Разом з лікарською спільнотою, громадськими та пацієнтськими організаціями НСЗУ формуватиме третю ПМГ.

У ході засідання наголошувалося, що фокус ПМГ–2022 не зміниться. Це — пацієнт та його потреби. У 2022 р. планується подальша деталізація послуг, включених до ПМГ, а також посилення умов надання медичних послуг відповідно до галузевих стандартів та міжнародних практик.

Коментар Дмитра Самофалова

Як зазначив т.в.о. голови НСЗУ Дмитро Самофалов, позиція НСЗУ залишається незмінною — дослухатися до думки лікарської спільноти.

«Ми відкриті до дискусій. Кожен з учасників Робочої групи матиме можливість висловитися. У ПМГ–2022 особлива увага приділятиметься охороні материнства та дитинства. Пріоритетними залишатимуться пакети медичних послуг щодо надання допомоги при вагітності, пологах та допомоги новонародженим, які народилися хворими чи захворіли. Окремо пропонується приділити увагу наданню екстреної допомоги для дітей, які потребують перевезення із лікарським супроводом. Разом працюватимемо над вимогами до нового пакету — «Реабілітація дітей з церебральним паралічем».

Переконаний, що слід підтримувати та впроваджувати ефективний організаційний підхід до надання хірургічної медичної допомоги. Тож, до ПМГ на 2022 р. плануємо включити новий пакет «Хірургія одного дня». Також ініціюватимемо розширення пакету «Готовність до реагування на інфекційні хвороби» на «Готовність до реагування на інші надзвичайні ситуації природного та техногенного характеру».

А ще планується розширення державної програми реімбурсації шляхом включення до переліку препаратів для лікування низки неврологічних захворювань — хвороби Альцгеймера та Паркінсона, лікування хвороб органів дихання — хронічного обструктивного захворювання легень.

Впевнений, що наша співпраця поліпшить наступного року доступ українців до більш якісної медичної допомоги і без катастрофічних фінансових витрат», – зазначив Д. Самофалов.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами facebook.com/nszu.ukr