У місті Моршин Львівської обл. немає жодного захворілого на COVID-19

5 серпня 2021 о 12:30
523

У місті Моршині Львівської обл., де триває пілотний проєкт з максимально широкого охоплення щепленням від COVID-19, станом на 2 серпня 2021 р. принаймні однією дозою було щеплено 72,4% дорослого населення, повністю завершили вакцинацію двома дозами 66% дорослих мешканців.

Зараз в Моршині немає зареєстрованих нових хворих на COVID-19. Останній випадок захворювання зафіксований 20 червня.

Коментар Ігоря Кузіна

«Це дуже хороший результат. Вакцини проти COVID-19 демонструють високі рівні ефективності та захисту. І це не лише український, але й світовий досвід. Звісно, ми чудово розуміємо всі обмеження такого проєкту, але маємо сказати про те, що досягнуті високі та надвисокі цифри універсального охоплення є необхідною умовою для припинення спалаху і пандемії. До проєкту долучилися, окрім медиків, місцева влада, ЗМІ, релігійні спільноти. Тільки разом ми зможемо захистити українців від COVID-19. Зараз наша мета — вакцинувати якомога більше людей та не дати пандемії восени загостритися», — наголосив заступник міністра — головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Про пілотний проєкт

Нагадаємо, що 16 квітня 2021 р. Міністерство охорони здоров’я України спільно з місцевою владою запустило  пілотний проєкт з вакцинації проти COVID-19 більшості дорослого населення в місті Моршин.

Загалом у Моршині проживають 4239 осіб, 800 з них — діти віком до 18 років, 361 дорослий вже отримав першу дозу вакцини. Тому для створення 70% імунного прошарку  для запобігання поширенню COVID-19 серед мешканців Моршина необхідно вакцинувати ще 2155 осіб.

Для цього з першої партії вакцини CoronaVac виробництва Sinovaс Biotech, яка надійшла до Львівської обл., необхідну кількість доз місцева влада виділила спеціально для Моршина.

Вакцинація проводиться двома стаціонарними пунктами щеплення для окремих осіб та мобільною бригадою в організованих колективах.

Запис на щеплення проти COVID-19 усіх охочих здійснюється через сімейних лікарів та на офіційних ресурсах  Моршинської міської ради та Моршинської міської лікарні.

90% від усіх вакцинованих щепили вакциною Sinovac (CoronaVac). Також щеплення здійснювали вакцинами  AstraZeneca та Pfizer-BioNTech (Comirnaty).

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua