Відомчі медичні заклади з 1 вересня 2021 р. розпочнуть генерувати електронні лікарняні

4 серпня 2021 о 16:30
1066

До 1 вересня 2021 р. відомчі заклади охорони здоров’я мають підключитися до електронної системи охорони здоров’я та зможуть генерувати електронні медичні висновки про тимчасову непрацездатність. Про це йдеться у протокольному рішенні засідання Кабінету Міністрів України від 4 серпня 2021 р.

Суть протокольного рішення

Заклади охорони здоров’я, що перебувають в сфері управління Міністерства внутрішніх справ України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби України, Національної поліції України, АТ «Укрзалізниця», Міністерства оборони України, Міністерства юстиції України, Міністерства інфраструктури України, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства соціальної політики України, Національної академії медичних наук України, Служби безпеки України, Державного управління справами, спільно з МОЗ мають здійснити реєстрацію в електронній системі охорони здоров’я. Таким чином, усі заклади охорони здоров’я відомчого та комунального підпорядкування матимуть однакові сервіси для своїх пацієнтів.

Запровадження електронних лікарняних — важливий етап депаперизації не лише у сфері охорони здоров’я, але й у побудові системи ефективного електронного документообігу, що дозволить суттєво економити бюджетні кошти шляхом мінімізації корупційних ризиків видачі необґрунтованих лікарняних та спрощення процесу отримання страхових виплат.

Нагадаємо, що 4 червня 2021 р. в Україні запроваджена цільова модель формування та видачі «е-лікарняних» та розпочався перехідний період впровадження.

Також радимо лікарям медичних закладів пройти навчання від Академії Національної служби здоров’я України щодо формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність. Це навчання вже доступне за посиланням.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua