Протягом 2022–2023 рр. в Україні буде оновлено або побудовано 48 лікарень

3 серпня 2021 о 11:02
828

У межах програм Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» та «Здорова Україна» в кожному регіоні реконструюють та модернізують одну обласну дитячу та дорослу лікарні. На щотижневій селекторній нараді за участю голів обласних державних адміністрацій заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко поставив завдання за 2 тиж завершити підготовку технічного завдання та розпочати тендерні процедури на розробку проєктно-кошторисної документації. Будівельні роботи розпочнуться у 2022 р. та будуть завершені протягом 2022–2023 рр.

Коментар Кирила Тимошенка

«Вже з наступного року розпочнеться глобальна реконструкція та модернізація обласних лікарень у кожному обласному центрі. Кожен регіон упродовж 2022–2023 рр. отримає по одній сучасній дорослій та дитячій лікарні. Зараз треба подати технічне завдання під конкретні потреби кожного регіону», — заявив К. Тимошенко.

На нараді наголосили, що кожен регіон має бути спроможним надавати якісну високоспеціалізовану медичну допомогу громадянам.

Коментар Віктора Ляшка

«Завдання нашого Міністерства в рамках «Великого будівництва» — запуск лікарень нового європейського формату. Ми хочемо повного переосмислення поняття лікарні, щоб вона була однаково комфортна як для пацієнта, так і для лікаря. Ми прагнемо забезпечити доступ до якісних та безпечних медичних послуг. Разом із будівництвом лікарень повинні впроваджуватися новітні технології у сфері охорони здоров’я. Міністерство охорони здоров’я змінює підхід до оснащення лікарень та оновлює обладнання відповідно до європейських стандартів», — прокоментував міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Усього буде оновлено або побудовано 48 закладів охорони здоров’я.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua