Планування кадрових ресурсів: МОЗ працює над дорожньою картою

27 липня 2021 о 16:10
705

Фахівці Міністерства охорони здоров’я спільно з міжнародними партнерами і громадськими організаціями створять дорожню карту реформування системи розвитку медичних кадрів. Про таку співпрацю  домовились  26 липня 2021 р. під час стратегічної сесії.

Коментар Ірини Микичак

«Професія медичного працівника потребує постійного розвитку та удосконалення відповідних умінь та навичок. Для цього в країні має бути прозора, зрозуміла, і головне фахова система планування кадрових ресурсів. Вони мають отримувати сучасні знання, щоб забезпечити високу якість лікування наших громадян», — зауважила заступник міністра охорони здоров’я Ірина Микичак.

Вона додала, що МОЗ докладає максимум зусиль для збереження і посилення кадрового  потенціалу  медичної галузі як важливої складової національної безпеки.

Хто брав участь у заході

На зустрічі були присутні представники:

  • Ради національної безпеки і оборони України,
  • Представництва  ВООЗ в Україні,
  • проєкту Світового банку в Україні,
  • україно-швейцарського проєкту «Розвиток медичної освіти»,
  • Благодійної організації «100% Життя»,
  • проєкту USAID/UKaid «Підтримка реформи охорони здоров’я».

Наразі частина активностей вже успішно реалізується завдяки проєктам міжнародних організацій, частина — знаходяться в стані розробки і планування. Усі заходи мають бути синхронізовані та скоординовані між собою, відповідати стратегічним документам держави та першочерговим запитам медичної спільноти країни.

Фахівці МОЗ та гості також зупинилися на важливості створення реєстру медичних спеціалістів задля якісного планування кадрових потреб відповідно до реалій, і запровадження вже розпочатих змін у системі безперервного професійного розвитку та інтернатурі.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами moz.gov.ua