Завершується реконструкція приймального відділення Кіровоградської обласної лікарні

26 липня 2021 о 13:03
615

Триває завершувальний етап реконструкції у межах програми Президента України «Велике будівництво» приймального відділення Кіровоградської обласної лікарні у відділення екстреної медичної допомоги.

Про це повідомляють у МОЗ України та зазначають, що нове відділення екстреної медичної допомоги працюватиме цілодобово та надаватиме невідкладну допомогу пацієнтам.

Про нове відділення

Воно має зону рецепції, діагностичну зону, зону реанімації з палатою інтенсивної терапії, оснащеною кардіомоніторами, дефібриляторами, апаратами штучної вентиляції легень тощо.

Планується оснащення усіх зон відділення розведенням централізованого кисню.

Наразі за централізованим розподілом Міністерства охорони здоров’я України отримано комп’ютерний томограф; придбано цифровий рентгенапарат, УЗД-апарат; медичні функціональні ліжка, кардіомонітори, дефібрилятори, систему моніторингу пацієнта у комплекті з центральною станцією та ін.

Очікується поставка ангіографа (приміщення для встановлення ангіографа має 100% готовність), магнітно-резонансного томографа (приміщення для МРТ — 80% готовність).

Загалом на реконструкцію, устаткування та обладнання відділення витратили 25,270 тис. грн з державного бюджету та 14,60 тис. грн — з обласного.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами facebook.com/moz.ukr