COVID-19: до кінця літа Україна може отримати 13 млн доз вакцин

21 липня 2021 о 15:31
522

З 21 липня 2021 р. в Україні розпочався п’ятий етап вакцинації проти COVID-19. Про це нагадав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час чергового засідання Кабінету Міністрів та зазначив, що відтепер усі категорії громадян, незалежно від віку та професії, можуть отримати вакцину.

Коментар Дениса Шмигаля

«Водночас для Уряду залишаються пріоритетом такі групи, як медики, освітяни, соціальні працівники, військові, люди літнього віку та люди із супутніми захворюваннями. Оскільки саме ці групи в зоні найвищого ризику та найбільш вразливі до COVID-19. Їм і надалі буде надаватися перевага у вакцинації», — зазначив очільник Уряду.

Прем’єр-міністр зауважив, що наразі в Україні зроблено майже 4,3 млн щеплень: майже 2,8 млн українців отримали перше щеплення, 1,5 млн — повністю завершили вакцинацію. Сумарно до кінця літа Україна має домовленості на поставку 13 млн доз вакцини.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Редакція журналу «Український медичний часопис» за матеріалами kmu.gov.ua